MUSIKK: Bergen Soul Children lanserer sitt andre album. Foto: Morten Wanvik

Nytt album fra Bergen Soul Children

Flere barn og unge fra ImF Straume og Betlehem er med på et nytt plateprosjekt.

For 1 ½ år siden søkte Bergen Soul Children støtte fra Landsrådet for Norske Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) Aktivitetsstøtta – Herreløs arv, og fikk tilslag. Disse pengene har Bergen Soul Children med venner brukt til å lage sitt andre album som nå er tilgjengelig på blant annet Itunes og Spotify.

Oppdatert
− Kristne barne- og ungdomskor er avhengig av oppdaterte og gode kristne sanger for barn og unge, sier crewleder Nils-Eivind Holmedal i Bergen Soul Children til Sambåndet.

Koret, som ledes av Barbro Wiig Sulebakk, består av barn og unge fra 5. klasse til videregående, og de har vært med i prosessen med å komponere og produsere det nye albumet. Holmedal opplyser at en del medlemmer i koret kommer fra Indremisjonsforbundets forsamlinger ImF Straume og Betlehem.

Bidrag
Komponist Knut Bjørnar Asphol har vært ansvarlig for å produsere og mastre innholdet i prosjektet. Under innspillingen har korister fra blant andre Arna Soul Children og Tysnes Soul Children bidratt. Ingelin Reigstad Nordheim, Serlina, Simon Skarsvåg Furnes, Kine L Fossheim, Torill Skarsvåg og Odd Torleiv Furnes har levert bidrag til albumet.

Variasjon
Hva slags repertoar er det på platen?

− Det er en blanding og et stort spenn og tekster på norsk og engelsk. På albumet finnes tekster som er hentet rett fra Det gamle testamentet som «Bli sterke i Herren». I den andre enden har vi sangen «Hvor mange likes» som handler om «likes» og «klikk» på sosiale medier. Det er viktig med variasjon.

Øvelse
Hva vil dere med albumet?

− Det er to ting. Vi ønsker mer god kristen musikk for barne- og ungdomskor. Og vi ser på det som en øvelse for medlemmene i koret. De får synge inn i studio som en del av opplæringen. Det kan høyne nivået, sier Nils-Eivind Holmedal.

Snart blir også trykte noter tilgjengelig i nettbutikk, og det vil bli lagt ut korfiler med instrumental versjon av sangene.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.